SICILIE


Een Fly Drive in het voorjaar naar het Italiaanse eiland Sicilie. We vliegen met Air Berlin en huren een auto bij Sunny Cars Autoverhuur . 


We  komen laat in de avond aan en halen de huurauto op. Slechts een half uur van de luchthaven checken we in bij een Best Western hotel nabij Siracusa. De volgende dag vroeg op en slenteren door de oude straten. Een hele bijzondere kerk (Madonna) bezoeken we op de weg naar Pantalica waar we grotwoningen bekijken (lange wandeling door ongerepte natuur). 

Diverse overnachtingen boeken we bij Agriturismo's. Genieten van lokale gerechten en pittoresque uitzichten.


Bij Piazza Armerina is een Romeins badhuis te bezoeken, hier zie je prachtige mozaiken. Terwijl je dit huis bezoekt wordt er hard gewerkt en gerestaureerd. 


Agrigento, Selinunte, Segesta en Erice, je wordt zo een paar honder jaar in de tijd terug geworpen. 

Erice is een soort tafelberg, maar dan met een stad gebouwd op de top. De weg er naar toe is een uitdaging, maar de belonning is groots. In de verte zien we San Vito lo Capo, een schiereiland met de mooiste stranden van het eiland. Je kan vanuit San Vito met de boot de zee op en er wordt ook veel gedoken.


Palermo en het klooster van Monreale bezoeken we en route en reizen door richting Cefalu. Deze plaats is wat ons betreft te toeristisch, we zoeken de rust in het binnenland en komen uit in Gangi. Hier overnachten we in een heus kasteeltje. De dorpjes lijken vastgeplakt aan de heuvels, het zijn allemaal van die mooie puzzle plaatjes. 


Het klimaat in het voorjaar is fijn. Niet te warm en ook is het op veel plekken rustig genoeg dat je de auto nog goed kan parkeren en veel kan zin in een rustig tempo. 


Vanuit Gangi rijden we letterlijk over de Etna richting Taormina en Giardini Naxos.  We passeren een groot meer, oorlogsgraven (2e wereldoorlog) en rijden door prachtige boomgaarden. We "beklimmen" de Etna vanaf de rustige West zijde en gaan aan de Oost zijde weer naar beneden. Hier is het ook weer erg toeristisch, maar is onze accommodatie rustig gelegen, top zwembad en een restaurant met lokale producten. Het uitzicht op de Etna is grandioos. 


Het Romeinse theater van Taormina is erg groot enbiedt een fantastisch uitzicht over de kust en in de verte is zelfs de Etna te zien! 

The Travel Company - Kumuka Reizen
Wij Maken Reizen Persoonlijk :-)