CORFU


Vliegen vanaf Groningen Airport Eelde met de luchtvaartmaatschappij Aegean Airlines. We zijn één van de weinige gelukkigen die vanaf GRQ deze leuke bestemming hebben bezocht. Aegean stopte de service al vrij snel. 


Na een korte en prettige vlucht landen we op Corfu. De landingsbaan licht pal naast Corfu Stad en een aantal toeristische plekken zoals muizeneiland. Vanuit het raam ziet het er al leuk uit. De auto (fel rode, gloednieuwe Fiat Panda) staat klaar bij de verhuurder. Uiteraard via Sunny Cars geregeld. 


We hebben een mooie kamer met zeezicht geboekt bij Aeolos Beach. De all inclusive formule is mooi meegenomen,hoewel de middag- en avondbuffetten niet super goed zijn. Ontbijt is prima, we gaan toch veel op pad. De accommodatie is tegen een heuvel opgebouwd en slechts 10 autominuten naar Kerkyra (Corfu Stad). Een privé strandje en een leuk restaurant aan het water. We laten de cocktails lekker smaken.


In Corfu Stad is veel te zien, we parkeren de auto centraal en ontdekken de stad te voet. We bezoeken het o.a. het Vlacherna Klooster, Koninklijk Paleis, het oude fort en Mon Repos. 


Uitstapjes naar de Westkust  zijn zeer de moeite waard, Agios Gordis en Paleokastritsa hebben ons het meest verrast.  De klim naar het laatst genoemde kasteel is spectaculair.  De stranden in het Noorden en Canal d'Amour valt ons wat tegen, daarentegen zijn er mooie uitzichten op het vaste land. 


Achillion moet je gezien hebben. We gaan heel vroeg heen zodat we geen parkeerproblemen hebben en voor de excursiebussen aan een rondgang maken langs beelden, schilderijen en prachtige tuinen. 


We zaten weliswaar all inclusive, maar de lekkerste lunch was nog altijd onderweg in zo'n leuk verscholen Griekse taverne in de schaduw van de olijfbomen. 


De Keizerstroon  bezoeken we op de een na laatse dag. het biedt een geweldig uitzicht over het eiland. De 8 dagen zijn voorbij gevlogen! 


The Travel Company - Kumuka Reizen
Wij Maken Reizen Persoonlijk :-)