KOS & NISYROS


Heerlijk een aantal dagen na- zomeren op #Kos geboekt bij TUI. Met de pre check-in via Sunny Cars Autoverhuur hebben we onze huurauto al snel en zijn binnen een half uur bij ons hotel aangekomen bij Blue Lagoon Village .

Blue Lagoon Village ligt aan een prachtig (priv√©) strand en is als een dorpje gebouwd. Veel faciliteiten, 7 restaurants waarvan 5 in de All Inclusive formule. Een handige app is te downloaden en zo kan je diverse a la carte restaurants reserveren. Op enige afstand is Adventure Land, een lazy river, kinderzwembad, glijbanen en en sportvelden. Met golfkarretjes worden de gasten heen- en weer gebracht over het terrein. Er zijn een aantal zwembaden en diverse bars. Bedden genoeg met handdoekenservice. Het complex is speels opgezet en heeft mooie details. Strakke en moderne vormen worden afgewisseld met speelse en weelderige tuinen.

We hebben een zeezicht suite met jacuzzi geboekt. Heerlijk elke avond met een cocktail nagenieten van de dag. Een ruime kamer met balkon en een even zo grote badkamer met wc, regendouche , bad met (2e) douche en extra deur met toegang naar het balkon waar ook de jacuzzi staat. Airco is aanwezig, maar we hebben gebruik gemaakt van de natuurlijke airco want de schuifpui heeft een hor. We kijken uit op de zee en zien in de verte Adventure land, waar we elke ochtend sportief als we zijn een uurtje tennissen. Het show theater ligt centraal, waarbij als enige negatieve opmerking gezegd moet worden dat het geluid veel te hard is afgesteld en als de shows nu zuiver gezongen zouden zijn wellicht iets minder een probleem, maar helaas waren de animators niet echt toonvast. Voor Griekse begrippen is het strand zeer goed ! Zowaar een zandstrand, met hier en daar (fijn) kiezelstrand. Via een plateau kan je direct in zee plonsen, waterschoenen voor de stenen en kiezels zijn niet nodig. Ook hier bedden en parasols genoeg.

We hebben elke avond een restaurant geboekt, van typisch Grieks, naar Chinees, Italiaans en BBQ adventure cooking. De laatst genoemde was echt heel erg leuk, vers vlees en vis zelf op een bbq doen, adventure cooking zeg maar. De laatste avond bij Thallassa (Grieks) a la carte, wat een top restaurant!

Met een eigen huurauto hebben we een aantal uitstapjes gemaakt. Een dag naar Kos Stad, gecombineerd met Asklepion, Zia en het spookdorp Palaio Pili. Waar veel mensen in Zia een spectaculaire zonsondergang meemaken, kiezen wij er voor om naar het zoutmeer te gaan en zien een prachtige zonsondergang met flamingo's op de voorgrond.

Een dagtrip naar het naastgelegen Nysiros mag niet ontbreken; Vanuit Kardamena (koop je tickets ter plaatse!) parkeren we bij Ticket Travel, Kardamena Kos en lopen in 2 minuten naar de haven. Hier kan je zowel de ferry boeken alsook de bus naar de krater. Met de ferry is het een klein uurtje naar Mandraki, een prachtig dorpje op het eiland Nysiros. Bussen staan klaar om een kort bezoek te brengen aan de krater en terug in Mandraki is tijd genoeg voor een lunch, bezoek aan het klooster en een beetje ronddwalen door de nauwe straatjes. Rond half 5 zijn we terug in Kardamena en we pakken nog even de "Traditional House" mee in Antimahia (vlakbij de luchthaven). Entree is slechts een euro en je wordt met vol enthousiasme rondgeleid. Een volgende ochtend pakken we nog Kefalos en Agios Stefanos mee en maken nog wat mooie vakantiefoto's.

The Travel Company - Kumuka Reizen
Wij Maken Reizen Persoonlijk :-)